Tango

Tango er en dans og musikk-type fra Sør Amerika. Det strides om Tango oppsto i Montevideo, Uruguay eller i Buenos Aires, Argentina, men det er enighet om at den begynte å dukke opp på slutten av 1800-tallet. Vals var den mest populære dansen i Buenos Aires på den tiden, men den hørte til den velstående europeiske overklassen. Tangoen er en slags pervertert vals med mørke undertoner. Den sprang ut av et revet samfunn og den sto som et opprørsymbol.

Den nye dansen lånte elementer fra de afrikanske slavenes candombes, cubansk habanera, de argentinske gauchoenes milonga, polka og mazurka. Den lånte også elementer fra vold og kamptekninker. Tangoen ble først danset i bordeller og lugubre buler med jordgulv eller rett å slett på gatehjørnet.

Den tradisjonelle tangoen har tre elementer; sangtekster, dans og musikk. Musikken ble også født i Argentinas underverden og det tok lang tild før den spredte seg til andre samfunnssjikter. Den klagende, røffe klangen av Tango-musikk har et helt eget særpreg. Den blir ofte kalt ‘Guardia Vieja’ (den eldre garde). I dag både spilles og danses det Tango over hele verden.

Comments are closed.